Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Diyanet İşleri Başkanlığı Vekaletle Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini duyurdu. Buna göre yurt içinde kurban kesim bedeli 13 bin 500 TL, yurt dışında ise 5 bin 450 TL olarak belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 22-04-2025 11:55

Diyanet İşleri Başkanlığı Vekaletle Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı

 

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen 2025 Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı'nda konuştu. Kurban ibadetinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu vurgulayan Erbaş, ibadetin özünde takvanın bulunduğunu ve kurbanın yerine başka bir ibadetin ikame edilemeyeceğini belirtti. Kurban kesmek yerine parasını dağıtmanın veya farklı ibadetler yapmanın kurban yükümlülüğünü yerine getirmeyeceğini ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Yardım Faaliyetleri

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın her yerine yardım ulaştırdığını, savaş, işgal ve afetlerden etkilenenlere destek olduğunu söyledi. TDV'nin yarım asırlık tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla vekaletle kurban kesimi konusunda da örnek teşkil ettiğini vurguladı. Bu iyilik organizasyonunun İslam'ın evrensel hakikatlerinin dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Geçen Yılki Kurban Faaliyetleri

Geçtiğimiz yıl vakfa emanet edilen 747 bin 52 hisse kurbanın yurt içinde 81 ilde, yurt dışında ise 78 ülke ve 348 bölgede kesildiğini belirten Erbaş, bu kurbanların aralarında 1 milyon 50 bin Filistinlinin de bulunduğu toplam 34 milyon 737 bin 918 kişiye ulaştırıldığını açıkladı. 1993'ten bugüne kadar toplam 5 milyon 409 bin 310 hisse kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.

2025 Hedefleri ve Bağış Yolları

Bu yılki Kurban Bayramı'nda "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erbaş, 2025 yılında 81 il ve 922 ilçenin yanı sıra yaklaşık 80 ülkenin 365 bölgesinde kesim yapılacağını ve Filistin kurbanlarının Gazze başta olmak üzere Filistin'e ulaştırılacağını bildirdi.

Hayırseverlerin bağışlarını "www.tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerinden, TDV mobil bağış uygulamasından, il ve ilçe müftülüklerinden, TDV şubelerinden, din görevlilerinden, PTT şubelerinden ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla yapabileceğini duyuran Erbaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri aracılığıyla vekaletlerini vakfa teslim edebileceklerini sözlerine ekledi.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI