Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort betturkey beylikdüzü escort beylikdüzü escort
Bugun...



Meriç Nehri’nde kuraklık alarmı

Balkanlar’da ve Trakya’da yaşanan kuraklık Meriç Nehri’ni de vurdu. Meriç Nehri kuruma noktasına gelirken, nehir yatağında dev kum adacıkları oluştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-10-2020 21:16:41 Tarih: 25-10-2020 13:01

Meriç Nehri’nde kuraklık alarmı

Özellikle kış aylarında sel ve su taşkınlarıyla gündeme gelen Meriç Nehri’nde su debisi dip seviyelere ulaştı. Sonbahar döneminin yaşandığı günlerde Balkanlar’da ve Trakya’da yağışların yok denecek kadar az olması ve sıcak havanın da etkisiyle adeta kuruyan Meriç Nehri’nin yatağında dev kum adacıkları oluştu. Bölge çiftçisinin sulamada en önemli su kaynaklarından biri olan ve bölgedeki su kuyularını da besleyen Meriç Nehri’nde su debisi, yaşanan kuraklıkla alarm seviyesine düştü.

DSİ verilerine göre taşkın dönemlerinde su debisi 2 bin metreküp/saniyeleri aşarken bu dönemde 59 metreküp/saniyelere kadar düşen Meriç Nehri, belki de tarihinin en kurak dönemini yaşıyor.

-İHA-







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI