Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiası elinde patladı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, medyada yer alan "depremzedelere 3 aylık faturalar toplu olarak gönderildi" iddiasını paylaştı. İletişim Başkanlığı, iddianın yalan olduğunu, ertelenen faturaların 6 eşit taksitle ödeneceğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-06-2023 09:42

Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelerle ilgili iddiası elinde patladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremzedelere 3 ay ertelenen faturaların toplu şekilde gönderildiğini, bazı vatandaşlara 7 bin liraya varan faturaların gönderildiğini öne sürdü. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddianın doğru olmadığını açıkladı.  

 

DMM'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

 

21 Mart 2023 tarihli ve 32139 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İllerinin tamamı ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki az hasarlı ve hasarsız meskenlerdeki elektrik tüketicilerine yönelik ilgili tedarik şirketleri tarafından gerçekleştirilen tahakkuk ve tahsilat işlemleri, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar ertelenmiştir.

"ERTELENEN FATURALAR 6 EŞİT TAKSİTLE ÖDENECEK"

Bahsi geçen deprem bölgelerinde yaşayan depremzedelerin ertelenen fatura bedellerinin, 2023 yılı Haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı kararı ile afet bölgesinde yer alan, depremde yıkılan, ağır veya orta hasarlı konut ve iş yerlerinin geçmişe dönük elektrik ve doğalgaz borçları silinmiştir. Silinen fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldırılmıştır.

“Depremzedelerin ertelenen elektrik faturaları, toplu şekilde gönderilerek ödenmesi isteniyor” iddiası doğru değildir.

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER POLİTİKA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI