Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...


Yunan basını Türkiye korkusunu itiraf etti
Tarih: 23-03-2026 13:42:34 Güncelleme: 23-03-2026 13:42:34 + -


"Hatamızdan ders çıkarmadık" Yunan basını, Rusya-Ukrayna savaşında Atina’nın Türkiye’ye karşı aldığı tavrın sonuçlarını değerlendirerek, Türkiye’den çekinmenin ülkeyi İsrail’in kollarına ittiğini yazdı. Uzmanlar, benzer hataların ABD-İsrail-İran krizinde tekrarlanabileceğine dikkat çekiyor.

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2026 13:42

 Yunan basını Türkiye korkusunu itiraf etti



"Hatamızdan ders çıkarmadık": Yunan basını Türkiye korkusunu itiraf etti
Yunan basınında yer alan analizde Atina hükümetinin Rusya-Ukrayna ve ABD/İsrail-İran savaşında gösterdiği tutum sert sözlerle eleştirildi.

Yunanistan'ın Rusya'ya karşı Ukrayna'ya doğrudan askeri yardımda bulunduğu dolaylı olarak da İran savaşında ABD'ye destek verdiği aktarıldı.

Analiz yazısında "Atina hükümetine güvenmememiz tesadüf değildir. Muhtemelen, çok fazla bağımlı olduğumuz Trump'ın emperyalist Amerikan süper gücü tarafından zorlandık. Türkiye'ye karşı gerekli karşılıklı alışverişler olmadan. Tarihsel olarak dost ve aynı görüşte olan Rusya'ya karşı sebepsiz ve benzersiz "savaş ilanı", bize ekonomik ve jeopolitik olarak zarar verdi. Oysa ebedi düşmanımıza (Türkiye) fayda sağladı. Sadece Zelenski'nin nankörlüğünü değil, aynı zamanda sözde dost Amerikan müttefiklerinin ve Avrupalı ortakların da kayıtsızlığını gördük. İstisnasız hepsi, hem Güney Kıbrıs hem de Yunanistan'ın zararına olacak şekilde Türkiye ile ekonomik ve askeri olarak ticarete devam etti" denildi.

Rusya-Ukrayna savaşından ders almayan Yunanistan'ın Ortadoğu'da aynı hatayı tekrarlamaya meyilli olduğu vurgulanan yazıda, "Türkiye'den korkarak İsrail'in kollarına düştük. Gerekli güvenlik garantileri olmadan, Filistinlileri haksız yere öldüren Amerikalılarla birlikte uluslararası hukuku ihlal eden savaş yanlısı Netanyahu'nun liderliğinde, tıpkı Rus-Ukrayna savaşında olduğu gibi safça hareket ettik" ifadeleri yer aldı.






FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI