Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort
Bugun...



Yılmaz Yılmaz: işsizlik oranı ekonomiye artan güveni güçlendiriyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Son 27 aydır tek haneli seviyelerde seyreden işsizlik oranı, üretimi desteklerken ekonomiye artan güveni de güçlendirmektedir. Kadınlarda ve gençlerde mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre temmuz ayında işsizlik azalırken istihdam seviyesi yükselmiştir.' ifadesini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2025 12:17

Yılmaz Yılmaz: işsizlik oranı ekonomiye artan güveni güçlendiriyor



Son 27 aydır tek hanede! Yılmaz: işsizlik oranı ekonomiye artan güveni güçlendiriyor
Yılmaz, NSosyal hesabından temmuz ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin paylaşımda bulundu.

İş gücü piyasasındaki güçlü görünüm Temmuz ayında pekişirken, işsizlik oranının aylık ve yıllık bazdaki düşüşlerle yüzde 8,0 düzeyine indiğine işaret eden Yılmaz, "Son 27 aydır tek haneli seviyelerde seyreden işsizlik oranı, üretimi desteklerken ekonomiye artan güveni de güçlendirmektedir. Kadınlarda ve gençlerde mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre temmuz ayında işsizlik azalırken istihdam seviyesi yükselmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerde iş gücüne katılma oranı artarken, işsizliğin geçen yılın aynı dönemine göre 1,9 puan iyileşerek yüzde 15,0 düzeyine, kadınlarda ise aynı dönem itibarıyla 1,6 puan azalarak yüzde 10,9'a gerilediğini bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Program sayesinde tesis ettiğimiz makroekonomik ve finansal istikrar, istihdam yaratıcı ekonomik faaliyetlerin gelişimi açısından destekleyici bir rol oynamaktadır. Gençlerde ve kadınlarda istihdam oranındaki artış, büyümenin kapsayıcı niteliğini ön plana çıkarırken istihdam yaratma kapasitesinin de güçlendiğini göstermektedir. Ekonomide istikrarı güçlendirirken, istihdamı artırmaya ve iş gücü piyasasını daha kapsayıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Dezenflasyon sürecinde ulaşacağımız dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile iş gücünü daha üretken hale getirerek işsizliği azaltmayı, ekonomimizin potansiyelini yükseltmeyi ve gelir dağılımını iyileştirmeyi hedefliyoruz."







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI