Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Üniversite öğrencilerine af yolda

AK Parti Meclis Grubu'nun üniversite eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler için af düzenlemesi çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu çalışma ile birlikte 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra üniversiteleri ile ilişiği kesilen öğrencilerin eğitime yeniden dönmesi hedefleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2026 16:46

Üniversite öğrencilerine af yolda



Üniversite öğrencilerine af yolda

 

Yükseköğretimi yarıda bırakmak zorunda kalan binlerce öğrenciye umut verici gelişme...

AK Parti Meclis Grubu'nun hazırladığı Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören düzenlemede son düzenlemeler yapılıyor.

Çalışmada; üniversite eğitimlerini yarıda bırakan öğrencileri eğitime yeniden döndürecek olan af düzenlemesi de yer alıyor.

YARIDA BIRAKANLARA YENİDEN EĞİTİM HAKKI

Bu çalışma ile birlikte 1 Temmuz 2022 tarihinden sonra üniversiteleri ile ilişiği kesilen öğrenciler için yeniden eğitim hakkı verilmesi amaçlanıyor.

Bu öğrenciler kayıt hakkı kazandıkları okullara başvurarak 2026-2027 Güz Dönemi itibarıyla eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecek.

UYGULAMALI EĞİTİME GEÇEMEMİŞ ÖĞRENCİLER OKULA DÖNEBİLECEK

Düzenlemede sadece kaydı silinmiş öğrenciler değil, teorik derslerde başarılı olmuş ancak uygulamalı eğitime geçememiş öğrencilerin de bu haktan yararlanması bekleniyor.

Buna göre azami öğrenim süresi dolmuş öğrencilere başarısız oldukları dersler için iki ek sınav ve ders tekrarı imkanı sunulabilir.

Özellikle uygulamalı eğitim içeren bölümlerde okuyan öğrenciler, eksik uygulamalarını tamamlayarak mezuniyet süreçlerini hızlandırabilir.

HANGİ ÖĞRENCİLER YARARLANABİLCEK

AK Parti'nin 25 maddeden oluşması beklenen ve af düzenlemesini kapsayan kanun teklifinde, hangi öğrencilerin aftan yararlanacağı da netleştiriliyor.

Buna göre, ailenin tek gelir kaynağını kaybetmesi sebebiyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan ya da ailesindeki bir veya birden fazla bireyin bakım sorumluluğunu üstlenmesinden dolayı üniversite eğitimine devam edemeyen öğrencilerin affın kapsamına alınması düşünülüyor.

MECLİSE SUNULACAK

Düzenlemenin yasalaşması durumunda, Temmuz 2022 sonrası sistem dışına çıkan binlerce öğrenci 2026-2027 öğretim yılı güz döneminde tekrar üniversite sıralarına dönme fırsatı bulacak.

Taslağın önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması ve komisyondan geçmesi bekleniyor.







Etiketler : ogrenci-af

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI