|
Tweet |
Türkiye'deki mason gerçeği, tüm yönleriyle TVNET'te masaya yatırıldı. Masonların içinde yıllarca kalan ve ihaneti görünce ayrılan Mehmet Yüce Katırcıoğlu, locaların Türkiye düşmanlığını ve onlarla nasıl mücadele ettiğini anlattı. Süleyman Demirel'den Kenan Evren'e, Bülent Ecevit'ten Fetullah Gülen'e kadar birçok politik ismin mason üyesi olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, "Amaç milli değerlerden arınıp Yahudileşmeye başlamaktı. İhanetleri bırakın, bu ayinleri yapmayın diyerek bu yapıyla mücadele ettim ve hedefe kondum." dedi.

Ankara Bilgi Locası eski Genel Sekreteri iken ayrılıp mason yapılanmasıyla ilgili önemli ifşaatlarda bulunan yüksek fizik mühendisi ve eski TRT spikeri Mehmet Yüce Katırcıoğlu, masonluk ve masonlarla ilgili bilinmeyenleri TVNET'te açıkladı.
Mehmet Yüce Katırcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
(Yüce Katırcıoğlu neden önemli?) Benim yaptığım işlerin önemli olmasından dolayı, TRT'de 14 buçuk sene fiilen çalıştım. Prodüktörlük de yaptım spikerliğe devam ederken. 15 Temmuz 1968'de ilk kez TRT TV ekranlarına çıktım, 1973 ekim ayında da masonluğa girdim.
Ben spiker olarak önemli kişilerle röportaj yapıyordum. Türk Standartları Enstitüsünde başkan ile röportaj yapmaya gitmiştim, orada genel sekreter Velit İsfendiyar ile tanıştım. Benim birkaç kez görüştükten sonra mason olmayı teklif etti. O zaman 30'lu yaşların başında herhangi bir bilgim yok, gençlik heyecanı ile kabul ettim.
Dikmen Locası, İngilizce çalışıyordu. Benim de İngilizcem yeterli olmadığından 33. derece mason Ferdi Özmen aracılığıyla beni Bilgi Locası'na aldılar. Türkiye'de bir tane bir büyük loca var. Buradaki locaların sayısı 200'ü geçti mi bilmiyorum. 33'üncü derecelerin sayısı 33 tanedir. 33'üncü derece en yüksek derecedir. 32'inci dereceden bir kişinin 33'e yükselmesi için ya 75 yaşında olacak, ya kendi isteğiyle çekilecek ya da ölecektir. O zaman başka birisi yükselebilir. Bir tane 'büyük üstat' olur ve masonluktaki en yetkili kişidir. Belli aralıklarla seçimle belirlenir.
"SÜLEYMAN DEMİREL VE KENAN EVREN DE MASONDU"
Çok elit bir seçim oluyor. Bilgi Locası'nda iki kişi, Ferdi Özmen ve Dr. Necip Alayır vardı. Süleyman Demiral de bu locaya üyeydi. 1956'da mason olmuştu. İki kişinin birlikte masonluğa girmesine ikizlik deniyordu. Birbirleriyle daha yakından ilgilenirlerdi. Demirel'in ikizi sonradan büyük üstat olan Dr. Şekûr Okten, benimle mücadeleyi başlattı.
Demirel ikinci dereceden uykuya yatmıştı. Ben Demirel ile randevusuz görüşüp talepleri aktarabiliyordum. Derece olarak üzerindeydim. Masonlukta öyle ama iş hayatında başbakana karşı öyle olmuyor.
Kenan Evren de masondu, Kore'de mason olmuştu. Prof. Dr. İhsan Doğramacı, hem Ankara'da masondu hem de Fransa'da bir mason locası üyeydi. Evren'in derecesinden yüksekti. Birkaç defa Çankaya'da ziyaretine gittiğinde, bunu Tümgeneral Saim Bostancıoğlu'ndan dinledim. 33'üncü dereceydi o da. Evren, Doğramacı'yı ayağa kalkarak kapıda karşılayıp sadakat duruşu sergiliyor. Hoş geldiniz üstadım diyerek yol gösteriyor.
İhsan Doğramacı için ikinci cumhurbaşkanı izlenimi oluşmuştu. Orada masonik hiyerarşiyi daha ön plana çıkarmıştı.
MASONLARIN SELAMLAŞMA RİTÜELLERİ
Eğer ortam kalabalık değilse, sağ el sol kalbin üzerine götürülür selam verilirdi. Bazı şifreli kelimeler var her derece için. İngiliz Hristiyan Papazı Anderson'un kurduğu loca yapılanmasında, bu hala masonluğun anayasası sayılır. Masonluğun kökeni duvarcı ustalığı. Ritüelleri vardır atalarımız hür duvarcılar diyerek. Katedralleri inşa edenlerin tamamına yakını Yahudi idi. 15-20 yıl süren inşaatlar için ülkeler arasında geçiş izinleri vardı. Hür Masonlar buradan geliyor. Anderson'dan sonra duvarcıların işlemi çok azaldığı için, entelektüel kişilerin de kabul edilmesi gündeme geliyor. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar deniyor, ismi de buradan geliyor.
BÜLENT ECEVİT VE FETULLAH GÜLEN'İN MASON İKİZLİĞİ
Yüksek tahsilli olan kişileri, kabul edilmiş olarak alıyorlar. Çok istisnai durumlarda yüksek tahsilli olmayan kişiler de alınıyor. Ben sekreter iken, dördüncü kişi konumundaydım. İkinci nazırımız tonton bir adam ve lise mezunu bir gazeteciydi.
Bülent Ecevit, bir İngiliz mason locasının üyesidir. İngiltere'de mason olmuştur. İlkokul diploması olup olmadığı tartışılan Fetullah Gülen de masondur.Onu CHP eski Genel Sekreteri Kasım Gülek mason yapmıştır. Gülen'in de ilginç bir sözü var; "Bana öbür dünyada Allah bir kişi için şefaatte bulunma hakkı tanısa onu Ecevit için kullanırım" diyordu. Aralarındaki dostluğun bir diğer sebebi de mason biraderliğiymiş.
Kıbrıs operasyonu olduğunda, gelen filmler ve notları karanlık bir odada oturup metinleştiriyordum. Generaller bu metinleri kontrol ediyorlardı, daha sonra ben seslendiriyordum. Bir akşam Ecevit geldi, benim seslendirdiğim filmi izleyecekti. Biz Magosa'ya çıkarma mı yapmıştık diye sordu, bana gelen bilgi bu demiştim.
"1970'LERDEKİ LOCALARDA İHANET GÖRMEDİM"
1970'li yıllarda masonik localarda ben bir ihanet görmedim. Kenan Evren ve ekibi 80 darbesini yapınca, mason localarındaki çalışma ritüellerine müdahale yaptı.
Kurtuluş ve Olgunlaşma Locası vardı. Adının özel bir anlamı var; kurtuluş kelimesi milli ve dini değerlerden arınmak, olgunlaşma ise; o değerlerden arınırken Yahudileşmeye başlamaktı. 12 Eylül'e kadar, darbenin ritüelleri değiştirmesine kadar olmayan bir Yahudi ayini yapılmaya başlandı.