Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Terörsüz Türkiye Sürecinde PKK'nın Silah Bırakması MİT Raporuna Bağlı

Terör örgütü PKK'nın 5-7 Mayıs tarihlerinde aldığı fesih ve silah bırakma kararının ardından, sürecin sahada nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2025 10:37

Terörsüz Türkiye Sürecinde PKK'nın Silah Bırakması MİT Raporuna Bağlı

 

Gözler, MİT'in (Milli İstihbarat Teşkilatı) süreci 7/24 denetleyerek hazırlayacağı ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı rapora çevrildi. PKK'nın silah bıraktığının resmi olarak kabulü, bu kritik rapora bağlı olacak.

PKK'nın 12. Kongresi'nde alınan örgütsel yapıyı feshetme ve silahlı mücadeleyi sonlandırma kararı, yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurulmuştu. Bu adım, Türkiye'nin "Terörsüz Türkiye" hedefi açısından önemli bir eşik olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında MİT ve diğer ilgili birimlerin süreci yakından takip edeceğini belirtmişti. MİT, PKK'nın fesih ve silah bırakma kararının sahada uygulanıp uygulanmadığını titizlikle denetleyecek. Sürecin haziran ayı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Silah bırakma sürecinin denetimi için Türkiye, Irak ve Suriye'de mekanizmalar oluşturulacak. Irak'ta Süleymaniye ve Erbil'de kurulacak iki ayrı komisyonda, Irak Merkezi Hükümeti, Kuzey Irak Yönetimi ve MİT'ten yetkililer yer alacak. Türkiye'deki denetim ise tamamen MİT'in kontrolünde olacak.

İbrahim Kalın'ın Raporu Sürecin Kaderini Belirleyecek

PKK'nın silah bıraktığının resmi kabulü, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı kapsamlı bir raporla netleşecek. Milliyet gazetesinin haberine göre, MİT, Irak ve Suriye'de ilgili devletlerle iş birliği yaparak detaylı denetimler gerçekleştirecek. Fesih sürecinin "göstermelik" olup olmadığı, bu raporla ortaya çıkacak.

Bölgesel ve Uluslararası Boyut

Süreç, sadece Türkiye'yi değil, Irak ve Suriye'yi de doğrudan etkiliyor. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin silah bırakma süreci, Şam yönetimiyle koordineli bir şekilde yürütülecek. Türkiye, YPG'nin bölgede özerk bir yapı oluşturmasına kesinlikle izin vermeyecek. Ayrıca, yeni bir silahlı yapılanma riskine karşı MİT, bölgedeki denetimlerini uzun süre titizlikle sürdürecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI