Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Sözleşmeli personele doğum sonrası "yarım zamanlı çalışma" hakkı

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2026 10:00

Sözleşmeli personele doğum sonrası



Sözleşmeli personele doğum sonrası "yarım zamanlı çalışma" hakkı
Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılan düzenleme kapsamında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi çerçevesinde çalışan sözleşmeli personelin haklarında önemli iyileştirmeler yapıldı.

Kararla birlikte, devlet memurlarına tanınan "doğum veya evlat edinme sonrası yarım zamanlı çalışma" hakkı, sözleşmeli personele de tanındı. Buna göre, sözleşmeli personel, 657 sayılı Kanun'un ek 43'üncü maddesindeki usul ve esaslar çerçevesinde, doğum veya evlat edinme sonrası belirli bir süre yarım zamanlı çalışabilecek.

Ancak Cumhurbaşkanlığı; pozisyon unvanı, kurum veya teşkilat bazında hangi personelin bu haktan yararlanamayacağını belirlemeye yetkili olacak.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA YENİ USUL

Düzenleme ile Savunma Sanayii Başkanlığında (SSB) istihdam edilecek sözleşmeli personelin alım süreci de yeniden yapılandırıldı.

Buna göre SSB, KPSS (B) grubu puan sıralamasına göre, alınacak pozisyon sayısının üç katına kadar adayı çağırabilecek. Bu adaylar arasından, Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü veya uygulamalı sınav sonucuna göre personel istihdam edilebilecek.

AYM VE HSK DÜZENLEME KAPSAMINA ALINDI

Öte yandan yapılan değişiklikle, "İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşları" ibaresinden sonra gelmek üzere esaslara "Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu" (HSK) ibareleri eklendi. Böylece bu kurumlar da sözleşmeli personel istihdamına ilişkin belirli muafiyet ve usullerin kapsamına dahil edildi.

Bugünden itibaren yürürlüğe giren söz konusu kararın hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütecek.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAŞAM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI