Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Putin ve Miçotakis, Ayasofya’yı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde iki liderin Ayasofya’yı görüştüğü belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2020 00:01

Putin ve Miçotakis, Ayasofya’yı görüştü

Danıştay’ın Ayasofya’yı müze statüsünden çıkarmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’nın cami olarak ilan edilmesini öngören tasarıyı imzalaması üzerine başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkeden açıklamalar gelmişti. Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamada Putin ve Miçotakis’in görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik, sosyal, kültürel, endüstriyel, bilim ve teknik anlamlarında iş birliklerinin arttırılması konusunda sözlü anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

KRİTİK AYASOFYA VE LİBYA KONULARI

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin ve Miçotakis’in Akdeniz ve Libya’da yaşanan son gelişmeleri ele aldığı belirtilirken, Ayasofya konusunda da fikir alışverişinde bulundukları ifade edildi. İkilinin görüşmesinde Ayasofya üzerine yapılan ortak değerlendirmede bulunulduğu, liderlerin Ayasofya’nın statüsündeki değişikliği değerlendirdiği aktarıldı. Putin ve Miçotakis’in Ayasofya’nın olağanüstü kültürel, tarihi ve manevi öneminin altını çizdiği ve bu ortak mirasın korunmasının önemine dikkat çektiği vurgulandı.

(İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI