Bugun...



Putin, New START anlaşmasının uzatılması kararını Duma’ya sundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) uzatılması kararını Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’ya sundu.

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2021 00:01

Putin, New START anlaşmasının uzatılması kararını Duma’ya sundu

Rusya ile ABD arasında görüşmeleri devam eden Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (New START) uzatılması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den yeni adım geldi. Putin tarafından Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’ya sunulan öneriye göre New START anlaşmasının 5 yıl süreyle 5 Şubat 2026 tarihine kadar uzatılması öngörülüyor.

5 Şubat 2011 tarihinde imzalanan ve önümüzdeki 5 Şubat’ta sonlanacak olan anlaşmanın uzatılması yönünde Putin ile ABD Başkanı Joe Biden karşılıklı olarak olumlu görüş bildirmişlerdi.

BİDEN-PUTİN ARASINDAKİ İLK TELEFON GÖRÜŞMESİNDE DE ELE ALINDI

Kremlin ve Beyaz Saray tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamalarda, iki liderin New START anlaşmasını ele aldığı aktarılmıştı.

Öte yandan New START, ABD ve Rusya arasında yürürlükte olan son nükleer anlaşma özelliğini taşıyor.

(Erhan Altıparmak /İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI