Bugun...



Kumluca aşırı yağmur sele sebep oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Cuma gününden beri aralıklarla devam eden sağanak yağmur Pazar gecesi saat 24.00 ten sonra hızını arttırdı

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2020 12:01

Kumluca aşırı yağmur sele sebep oldu

Sağanak yağmur nedeniyle Kumluca ilçe merkezinden geçen Gavur Deresi, Baysı Deresi ve Üleşik Deresinde su seviyesi yükselmesi sonucu seraların arasından derelere verilen kanal ve kesik suları geri tepti. Ana dereler dolunca etraftan gelen sel sularının denize akışı sağlanamadı. Bu yüzden ilçeye bağlı Kum ve Göksu Mahallelerinde bazı sera ve gecekonduları sel bastı. Göksu Mahallesinde portakal ve nar paketleme fabrikasında sular altında kaldı. Yağmur suları, bazı seralarda da baskınlara sebep oldu.

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri sel sularından zarar gören vatandaşların daha fazla zarar görmemesi için kanal ve kesik açma çalışmalarına devam ediyor. Kırsal alana daha çok yağan yağmur, Karacaören Mahallesinde köprülerin tahrip olmasına neden olurken Ortaköy Mahallesinde de bir aracı sürükledi.

(Ramazan Sarıkayalı/İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI