Bugun...



Kırgızistan, Türkiye ile ilişkileri yeni niteliksel seviyeye çıkarmaya hazır

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye ile ikili ilişkileri yeni niteliksel seviyeye çıkarmaya hazır olduklarını bildirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-03-2021 21:39:43 Tarih: 25-03-2021 18:01

Kırgızistan, Türkiye ile ilişkileri yeni niteliksel seviyeye çıkarmaya hazır

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat’ı görev süresi sona ermesi nedeniyle kabul etti. Kabulde Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin öncelikleri, ticari ve ekonomik iş birliği geliştirme önlemleri ve diğer konular ele alındı.

 

“TÜRKİYE STRATEJİK ORTAK DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR KARDEŞ ÜLKE”

Caparov yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kırgızistan için sadece bir stratejik ortak değil aynı zamanda bir kardeş ülke olduğunun altını çizerek, ikili ilişkileri niteliksel yeni seviyeye çıkarmaya hazır olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Caparov, sanayide iş birliğinin genişletilmesi, kamu özel ortaklığının geliştirilmesi, ortak işletmelerin oluşturulması, tarım, tekstil, madencilik, hidro enerji ve diğer alanlarda projeleri uygulamaya önem verdiklerini belirtti.

Büyükelçi Fırat ise, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki stratejik ortaklığın seviyesinden memnun olduğuna işaret etti. Ticari ve ekonomik iş birliği aktifleştirmek için Kırgızistan’a Türk iş adamlarının gelmesinin beklendiğini ifade eden Fırat, ayrıca Issık Göl bölgesinde Kırgız-Türk iş forumunun yapılması planlandığı bilgisini paylaştı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI