Bugun...



İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Viyana’da ana yaptırımların kaldırılmasında anlaştık”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Avusturya’nın başkenti Viyana’da devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinde ana yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştıklarını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2021 16:01

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Viyana’da ana yaptırımların kaldırılmasında anlaştık”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, enerji alanında yapılan yeni projelerin açılış töreninde konuştu. Ruhani, Avusturya’nın başkenti Viyana’da 4+1 ülkeleri ile devam eden nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerine ilişkin, “Ana yaptırımların kaldırılması konusunda anlaştık. Yaptırımlara ilişkin bazı detaylar hakkında ise müzakereler devam ediyor” dedi.

Ana yaptırımların kaldırılması hakkında bilgi veren Ruhani, “Petrol, petrokimya, sigorta, bankacılık, gemicilik ve Merkez Bankası’na yönelik yaptırımların kaldırılması hususunda anlaşma sağlandı. Bu konuda önemli adımlar attık. Nihai anlaşma için müzakerelerimiz devam ediyor” ifadesini kullandı.

(Aynur Sena Çabuk /İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI