Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



İran, ABD yaptırımları nedeniyle korona virüs aşısı alamıyor

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Hemmeti, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle korona virüs aşısı için sipariş veremediklerini duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2020 15:01

İran, ABD yaptırımları nedeniyle korona virüs aşısı alamıyor

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Hemmeti, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda korona virüs aşısının ABD yaptırımları nedeniyle henüz sipariş edilemediğini belirtti. Hemmeti, ABD yaptırımlarının ilaç sektörünü kapsamadığına ilişkin açıklamaların doğru olmadığını belirterek, "Bazı ülkeler bilerek veya bilmeyerek ABD’nin İran’a yönelik insani olmayan yaptırımlarını sözde ilaç sektörünü kapsamadığı için savunuyorlar. Bu doğru değil" ifadesini kullandı. Hemmeti, "Dünya Sağlık Örgütünün COVAX ( COVİD-19 Aşısı Küresel Erişim Aracı) çatısı altında korona virüs aşısı sipariş edilmekte. Şu ana kadar sipariş için her yolu denememize rağmen aşı satın alamadık. ABD yaptırımları nedeniyle OFAC (Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi) para transferlerinde gerekli izni bize vermiyor" ifadesini kullandı.

Korona virüs aşısının siparişi ve satın alınması için farklı kanallar ile çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Hemmeti, "Korona virüs aşısını diğer ülkelerden satın alma konusu da gündemde. Elbette yerli korona virüs aşısı üretimine ilişkin çalışmalar da umut verici" ifadelerini kullandı.

(Aynur Sena Çabuk/İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI