|
Tweet | Tarih: 02-05-2025 13:04 |
Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk Hava Sahasında Tarihî Rekor kırdık! 27 Nisan 2025’te hava sahamızda bin 729 transit uçuşa hizmet verdik," ifadelerini kullandı.
Transit Uçuşlarda Yükseliş Trendi
2025 yılının başından itibaren transit uçuş sayılarında önemli artışlar kaydedildi. Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, Ocak ayında %9, Şubat ayında %8,2 ve Mart ayında %6,9 oranında transit uçuş artışı yaşandı.
Türkiye, Bölgesel Transit Trafiğin Merkezi Haline Geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye'nin stratejik konumunun önemine vurgu yaparak, ülkenin Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesişim noktasında bulunduğunu ve 4 saatlik uçuş mesafesiyle 1,5 milyar insanın yaşadığı 67 ülkeye erişim imkanı sağladığını belirtti. Eurocontrol verileri de Türkiye hava sahasının, Avrupa ile Körfez ve Asya ülkeleri arasında bir hava köprüsü işlevi gördüğünü ve bölgesel transit trafiğin merkezi konumuna geldiğini doğruluyor.
Bakan Uraloğlu, Türkiye'yi havacılıkta dünyanın önde gelen transit merkezlerinden biri yapmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.