|
Tweet | Tarih: 15-09-2025 07:19 |
İsrailli iki bakanın pervasız ifadeleri, uluslararası hukuk ve diplomasiye meydan okuma olarak değerlendiriliyor.
İsrail'den Türkiye'ye saldırı tehdidi! “Hamas liderleri İstanbul’da dahi rahat uyuyamaz”
Devletçi Sağ blokun bakanlarından Zeev Elkin, Ynet stüdyosuna yaptığı açıklamada Hamas liderlerini dünyanın hiçbir yerinde rahat bırakmayacaklarını söyledi. Elkin’in şu sözleri tepki çekti:
“Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, onları bulana kadar peşlerine düşmek ve hesaplaşmak zorundayız. Hamas liderlerinin kaderi, İsrail Devleti’nin onlara rahat vermemesi olmalıdır.”
COHEN’DEN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN TEHDİT: İSTANBUL’DA DAHİ RAHAT UYUYAMAZLAR
Enerji Bakanı ve Güvenlik Kabinesi üyesi Eli Cohen ise Suudi Elaf sitesine verdiği röportajda daha da ileri giderek Türkiye’yi hedef aldı. Cohen, “Hamas’la bağlantılı olan hiç kimse dünyanın hiçbir yerinde rahat uyuyamaz, İstanbul’da dahi.” ifadelerini kullandı.
İsrail'den Türkiye'ye saldırı tehdidi! “Hamas liderleri İstanbul’da dahi rahat uyuyamaz”
ULUSLARARASI HUKUKA AÇIKÇA MEYDAN OKUMA
İsrail’in bakan düzeyinde dillendirdiği bu tehditler, bir NATO üyesi olan Türkiye’yi doğrudan hedef göstermesi açısından skandal niteliği taşıyor. Tel Aviv yönetimi, uluslararası hukuku ve diplomatik teamülleri hiçe sayarak bölgede gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.
İSRAİL’İN TAKTİĞİ: PSİKOLOJİK HAREKÂT VE SUİKASTLAR
Analistlere göre İsrail, önce psikolojik baskı ve tehditlerle ortamı ısıtıyor, ardından nokta atışı suikastlarla karşı tarafın tepkisini test ediyor. İran ve Katar’da benzer bir strateji uygulayan İsrail, şimdi de Türkiye’yi hedef alan pervasız söylemlerle aynı yöntemi devreye sokmak istiyor.
TÜRKİYE’NİN GÜCÜ TEL AVİV’İ HUZURSUZ EDİYOR
Türkiye’nin NATO üyeliği, güçlü ordusu ve stratejik konumu, İsrail’in bu tehditlerinin gerisindeki asıl nedeni de gösteriyor.
Tel Aviv yönetiminin dillendirdiği bu skandal ifadeler, Türkiye’nin bölgedeki caydırıcı gücünden duydukları rahatsızlığın en açık göstergesi.