Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...


İsrail, Trump'ın Gazze planının ilk aşamasını uygulamaya hazırlanıyor
Tarih: 04-10-2025 07:14:54 Güncelleme: 04-10-2025 07:14:54 + -


Gazze'de şiddetli bombardımanlarla on binlerce sivili öldüren İsrail'in Hamas'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın planına ilişkin açıklamasının ardından Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için planın ilk aşamasını uygulamaya hazırlandığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 04-10-2025 07:14

İsrail, Trump'ın Gazze planının ilk aşamasını uygulamaya hazırlanıyor

 
 
İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana şiddetli saldırılar düzenlediği ve sıkı abluka uyguladığı Gazze'de 66 binden fazla Filistinli can verdi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'de ateşkesi öngören planında tarafların kabul etmesi durumunda 'savaşın derhal sona ereceği' ve 'İsrail güçleri esirlerin serbest bırakılmasına hazırlanmak için üzerine anlaşılan hatta çekileceği' belirtilmişti.
 
Hamas, Trump'ın Gazze planındaki esir değişimini kabul ettiğini ve diğer bazı maddelerin müzakere edilmesi gerektiğini duyurdu
 
Trump, "Hamas tarafından az önce yapılan açıklamaya dayanarak onların kalıcı bir barışa hazır olduklarına inanıyorum. İsrail, Gazze'ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ki esirleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarabilelim" ifadelerini kullandı.
 
İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELDİ
 
İsrail Başbakanlık Ofisi'nden Hamas'ın 'prensipte temel hatlarıyla kabul ettiği' Trump'ın Gazze planına ilişkin açıklama yapıldı.
 
Hamas'ın yanıtına işaret edilen açıklamada, "İsrail, tüm rehinelerin derhal serbest bırakılmasını öngören Trump'ın planının ilk aşamasını uygulamaya hazırlanıyor" ifadesi kullanıldı.
 
'İsrail'in ortaya koyduğu ve Trump'ın vizyonuyla uyumlu ilkeler doğrultusunda savaşı sona erdirmek' için Trump ve ekibiyle işbirliği içinde çalışmaya devam edileceği aktarıldı.
 
 
İŞGAL OPERASYONUNU DURDURMA TALİMATI
 
İsrail yönetiminin orduya Gazze Şehri'ni işgal operasyonunu durdurma talimatı verdiği bildirildi.
 
Bu kapsamda askeri faaliyetlerin minimumda tutulacağı ve sadece savunma odaklı hareket edileceği aktarılırken İsrail ordu radyosu muhabiri Doron Kadosh, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bunun anlamı; Gazze şehrini işgal operasyonu şimdilik durduruldu" ifadelerini kullandı.
 
İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise üst düzey ordu komutanlarının son gelişmeleri ele almak üzere bir değerlendirme toplantısı yaptığı belirtilerek, "İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, siyasi liderliğin talimatına uygun olarak orduya rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik Trump planının ilk aşamasının uygulanması için hazırlık yapma talimatını verdi" denildi.
 
Buna rağmen söz konusu hazırlığın ne olduğuna dair detaylı bilgi verilmedi.
 
Ayrıca, İsrail basınına yansıyan haberlerde de müzakerelerin yakında başlamasının beklendiği iddia edildi.





FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI