Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Dışişleri Bakanlığı'ndan Şili Temsilciler Meclisi'ne tepki

Şili Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıması sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada söz konusu kararın yok hükmünde olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 14:01

Dışişleri Bakanlığı'ndan Şili Temsilciler Meclisi'ne tepki

Dışişleri Bakanlığı, Şili Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu kararın 1948 BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesine aykırı olduğuna dikkat çekilerek "yok hükmünde" olduğu vurgulandı.

 

Şili Temsilciler Meclisi tarafından dün (24 Nisan) kabul edilen ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar yok hükmündedir.

Parlamentoların tarihi yorumlama ve yargılama yetkisi bulunmamaktadır.

 

Bu karar, soykırım suçunun ancak yetkili bir mahkeme tarafından hükme bağlanabileceğini öngören 1948 BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesine de aykırıdır.

 Dışişleri Bakanlığı'ndan Şili Temsilciler Meclisi'ne tepki

 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI