casibom
Hilbet Ofansifbet Casinoslot
jojobet
Bugun...



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahmed Şara Tarihi Görüşmede Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Ankara’da tarihi bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Suriye’nin geleceği, bölgesel istikrar ve ikili ilişkilerin yeniden inşasına dair önemli adımlar attı.

facebook-paylas
Tarih: 04-02-2025 22:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahmed Şara Tarihi Görüşmede Buluştu

Ahmed Şara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi bir törenle karşılandı. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da eşlik etti .  

İki lider, Suriye’deki son gelişmeler, ekonomik toparlanma, terörle mücadele ve bölgesel güvenlik gibi konuları kapsamlı bir şekilde ele aldı. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 4 Şubat 2025 tarihinde Ankara’da tarihi bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Suriye’nin geleceği, bölgesel istikrar ve ikili ilişkilerin yeniden inşasına dair önemli adımlar attı.  

 

#Görüşmenin Detayları 
Ahmed Şara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi bir törenle karşılandı. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da eşlik etti .  

İki lider, Suriye’deki son gelişmeler, ekonomik toparlanma, terörle mücadele ve bölgesel güvenlik gibi konuları kapsamlı bir şekilde ele aldı. Erdoğan, Suriye’nin yeniden inşası ve istikrarı için Türkiye’nin her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti .  

 

#Erdoğan’ın Açıklamaları 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye halkının 13,5 yıllık zorlu mücadelesine değinerek, “Suriye halkı, kimyasal silah kullanımı dahil her türlü insanlık dışı katliama maruz kaldı. Ancak yiğit evlatları mücadeleden vazgeçmedi ve zafer onların oldu” dedi .  

Erdoğan, terörle mücadelede Suriye’ye tam destek vereceklerini vurgulayarak, “DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelede Suriye’nin yanındayız” ifadelerini kullandı . Ayrıca, Suriye’nin ekonomik kalkınması ve altyapısının yeniden inşası için Türkiye’nin gereken desteği sağlayacağını belirtti .  

---

#Ahmed Şara’nın Mesajları 
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Türkiye’nin Suriye halkına verdiği destek için teşekkür ederek, “Türkiye’nin duruşunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Şara, Erdoğan’ı Suriye’ye davet ederek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğini ifade etti .  

Şara, özellikle Suriye’nin kuzeydoğusundaki terör örgütlerine karşı uluslararası baskıların artırılması gerektiğini vurguladı ve İsrail’in 1967 sınırlarına dönmesi çağrısında bulundu .  

 

# Görüşmenin Sonuçları  
İki lider, terörle mücadele, ekonomik iş birliği ve bölgesel istikrar konularında tam bir fikir birliğine vardı. Erdoğan, “Bu ziyaret, iki ülke arasında daimi dostluk ve iş birliği döneminin başlangıcıdır” diyerek, ilişkilerin stratejik bir boyuta taşınacağını belirtti .  

Önümüzdeki dönemde, karşılıklı ziyaretlerin artması ve ticaret, enerji, sağlık, eğitim gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi bekleniyor .  

 

#Analiz ve Yorum 
Bu görüşme, Suriye’deki 13 yıllık krizin ardından bölgede yeni bir sayfa açılması açısından büyük önem taşıyor. İki ülkenin terörle mücadelede ortak adımlar atması, bölgesel güvenliğin sağlanmasına önemli katkılar sunabilir. Ayrıca, Suriye’nin yeniden inşası için Türkiye’nin sağlayacağı destek, hem Suriyeli mültecilerin gönüllü geri dönüşünü hızlandıracak hem de bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesine yardımcı olacak .  

Bu tarihi buluşma, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geleceği için umut vaat ediyor. İki ülkenin iş birliği, Ortadoğu’da istikrarın sağlanmasına önemli bir katkı sunabilir.  







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI