Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Biontech’in geliştirdiği aşının testine Almanya’da izin verildi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) için biyoteknoloji firması Biontech tarafından geliştirilen aşının son testi için Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) tarafından onay verildi. Prof.Dr. Uğur Şahin’in kurucusu ve ortağı olduğu Biontech ve ortağı ABD’li ilaç üreticisi Pfizer tarafından geliştirilen aşının neticeleri başarılı olursa Ekim ayından itibaren aşının üretimine geçileceği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2020 14:01

Biontech’in geliştirdiği aşının testine Almanya’da izin verildi

Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) tarafından onaylanan Almanya’daki klinik araştırma, Biontech ve Pfizer tarafından geliştirilen aşının dünyanın farklı 120 araştırma merkezinde çalışmaların yürütüldüğü, bu zamana kadar aşının 25 bin denek üzerinde deney çalışması yapıldığı belirtildi. Biontech’in kurucu ortağı Uğur Şahin, aşı konusunda bu zamana kadar olumlu karşılıklar aldıklarını belirterek, "Aşının son aşaması olan son test uygulaması bir aşının güvenliğini ve etkililiğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde test etmek şarttır. Son klinik testlerini de başarılı olması halinde Ekim ayında aşının yasal olarak üretimi için müracaata bulunacağız. Onaylanmasıyla birlikte yıl sonuna kadar yüz milyona yakın aşı üretmeyi, 2021 yılının sonuna kadar da 1.3 milyardan fazla aşı üretmeyi hedefliyoruz" dedi.

(Mehmet Koca/İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI