Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Yıl sonu hedefine ulaşacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, dezenflasyon programının rayında olduğunu ve yıl sonu enflasyon hedeflerine ulaşılacağını belirtti. Şimşek, ekonomik programın sektör tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini ve bankacılık sektörünün piyasa değerinin ikiye katlandığını ifade etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-05-2025 13:12:52 Tarih: 23-05-2025 12:22

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Yıl sonu hedefine ulaşacağız

 

Enflasyonla mücadele konusundaki kararlılığını vurgulayan Şimşek, piyasalardaki dalgalanmaların dezenflasyon programını etkilemediğini ve yıl sonu enflasyonunun tahmin aralığında gerçekleşeceğine inandıklarını söyledi. Kur geçişkenliğinin zayıfladığını, finansal koşulların sıkılaştığını ve petrol fiyatlarının düştüğünü belirten Şimşek, bu faktörlerin enflasyonu aşağı çektiğini dile getirdi.

Cari açıktaki iyileşmenin programın başarılmış bir boyutu olduğunu vurgulayan Şimşek, konut arzının arttığını ve konut açığının kapandığını, bunun da dezenflasyonist bir dinamik yarattığını ifade etti. İhracattaki zayıflama riskine rağmen, ihracata desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Bakan Şimşek, bazı sektörlerde sıkıntılar olduğunu bildiklerini ancak sorunların farkında olduklarını ve gerekli tedbirleri zamanında aldıklarını söyledi. Altın ithalatının bir portföy tercihi olarak görüldüğünü ve Türkiye'nin ciddi bir altın rezervi olduğunu ancak bu rezervin sistemde olmadığı için rezervlere yansımadığını dile getirdi.

Türkiye'nin brüt dış finansman açığının daha da iyileşeceğini ve cari işlemler açığının öngörülerinin altında kalacağını öngören Şimşek, petrol fiyatlarının ve paritenin lehlerine işlediğini, petrol fiyatlarındaki düşüşün dış ticaret açığını azaltacağını belirtti.

Bütçe açığının öngörülerinin üzerine çıkabileceğini ancak bunun önemli bir sorun olmadığını ifade eden Şimşek, bütçe disiplini ve tasarruf tedbirleri konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Ekonomide ılımlı bir büyüme döneminde olduklarını ve yüksek büyüme döneminin temellerini inşa ettiklerini söyledi.

Şimşek, imalat sanayiine bakarak ekonominin kötüye gittiğini söylemenin doğru olmadığını, imalat sanayiinin Türkiye ekonomisinin yaklaşık beşte birine tekabül ettiğini ve ekonominin yüzde 80'inin büyümeye devam ettiğini belirtti. Enflasyonu indirerek finansmana erişimin önünü kalıcı bir şekilde açacaklarını ifade etti.

KKM'den çıkışın öngörülebilir bir şekilde ve piyasada sıkıntı yaratmadan sağlandığını, kurda oynaklığın azaldığını ve gelişmiş ülkeler oynaklık bandının içinde olduklarını söyledi.

PKK terör örgütünün kendisini feshetmesi ve silahlarını gömmesi durumunda bunun Türkiye ekonomisi için çok önemli bir gelişme olacağını dile getirdi.

Türk Telekom'un lisansının yenilenmesi sırasında fiber optik altyapısına yatırım yapmasının öncelikleri olduğunu belirten Şimşek, veri merkezleri konusunda ciddi bir ilgi olduğunu ve yakında önemli bir yatırımın açıklanabileceğini söyledi.

Merkez Bankası'nın dezenflasyon başarısının devamında büyümeyi getireceğini ve finansmana erişim konusunda daha fazla çaba göstereceklerini ifade etti.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI