Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Bakan Fatih Dönmez duyurdu: Kendi rekorunu kırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl kendi rekorunu kıran Eti Maden'in 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışıyla ülkeye 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağladığını bildirdi

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2022 11:18

Bakan Fatih Dönmez duyurdu: Kendi rekorunu kırdı

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ankara'da 2. Bor Çalıştayı'nda konuştu.

Bakan Dönmez, "Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak tam 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak ülkemize 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlamıştır. İnşallah Eti Maden Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında da yeni bir rekorla bu rakamları da aşacaktır. Yeni stratejimizle; bor karbür, ferrobor ve lityum tesislerimizi hayata geçirdik. İnşallah 2023’ün ilk ayında 1000 ton kapasiteli bor karbür tesisimizi devreye alıyoruz" dedi.

Dönmez, "Eskişehir Beylikova’da 694 milyon ton değerinde nadir toprak elementi keşfimizi açıklamıştık. Beylikova, Çin’deki sahadan sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv alanına sahip. Burada ilk etapta yıllık bin 200 ton cevher işleyecek bir pilot üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Tesisimizi inşallah 2023’ün Şubat’ında bitirip devreye alacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları:
Sadece borda değil, enerjide ve diğer bütün alanlarda Türkiye, artık teknolojiyi tüketen kullanan değil, üreten ülke olma sınıfına hızla ilerliyor.

Bu yıl kendi rekorunu kıran Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak tam 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak, ülkemize 1 milyar 300 milyon dolarlık kazanç sağlamıştır.


Borda uç ürün odaklı yeni stratejimizle bor karbür, ferrobor ve lityum tesislerimizi hayata geçirdik yenilerini de devreye almaya hazırlanıyoruz. İnşallah 2023’ün ilk ayında bin ton kapasiteli bor karbür tesisimizi de Bandırma'da devreye alacağız.

Milli savunma alanında ve yurt dışı piyasalarda oldukça önemli olan, aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde ve nükleer santrallerde kullanılan bor karbürün artık yeni adresi Türkiye olacak.

Kütahya Emet’te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başlıyoruz.

İnşallah 2023 Ocak ayında yıllık 600 ton üretim yapacak Kırka’daki lityum karbonat tesisimizin ihalesini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. En kısa zamanda da inşallah tesisimizin temelini atacağız. İlerleyen zamanlarda Bandırma’da yıllık 100 ton üretecek ikinci lityum karbonat tesisimizin temelini atmayı hedefliyoruz.

Eskişehir Beylikova’da 694 milyon ton değerinde nadir toprak elementi keşfimizi açıklamıştık. Beylikova, Çin’deki sahadan sonra dünyanın en büyük ikinci rezerv alanına sahip. Burada ilk etapta yıllık bin 200 ton cevher işleyecek bir pilot üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. Tesisimizi inşallah 2023’ün Şubat’ında bitirip devreye alacağız.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Karadeniz gazı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi, Ferrobor ve Bor Karbür Tesisimiz başta olmak üzere cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerini devreye alacağız.

Uzun bir süredir konuşulan gaz merkezi konusunda da ilk adımlarımızı inşallah önümüzdeki yıl atacağız.

Enerji, Türkiye Yüzyılı'nın en kritik öğelerinden birisi olacak. Bizler de bu nedenle 'yüzyılın enerjisi' diyerek sadece bugünleri, yarınları değil, gelecek 50-60, hatta 100 yılı kapsayan proje ve yatırımları hayata geçiriyoruz.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI