|
Tweet |
1979'da verdiği bir röportajda, Baba Vanga’nın “Her şey buz gibi çözülecek, fakat sadece bir tanesi dokunulmadan kalacak. Vladimir'in görkemi, Rusya'nın görkemi. Çok fazla kurban verilecek ve Rusya'yı kimse durduramaz. Her şey onun tarafından yoldan kaldırılacak, önüne çıkan engelleri aşacak ve dünyanın efendisi olacak” dediği biliniyor. Ölümünden önce Vanga, Rusya için bir kehanette daha bulundu. O da Rusya’nın dünyanın tek süper gücü olacağı.

dünya olayları ve insanlığın durumu hakkındaki sayısız öngörüsü olan Vanga’nın kehanetlerinin gerçekleşme oranları araştırıldığında, bu oranın yüzde 85’lere kadar çıktığı düşünülüyor. 1989 yılında,Baba Vanga “Korku, dehşet. Amerika, çelik kuşların saldırısına uğradıktan sonra onlar düşecekler. Kurtlar çalılıkta uluyacak ve masumların kanı fışkıracak." dedikten sonra 11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan uçaklar binlerce insanı ölümüne sebep oldu. 11 Eylül saldırılarını yıllar öncesinden tahmin eden Vanga’nın kehanetleri bitmiyor. Baba Vanga hayatında 5079'a kadar birçok tahminde bulundu. Bu tahminlerin çoğunun doğru olduğu da kanıtlandı. Bunlar, dünyanın farklı ülkelerine çekirge saldırıları, içme suyunun olmaması, yıkıcı depremler, tsunami gibi pek çok doğru tahmin bulunuyor. Amerika'da El Kaide'nin 11 Eylül saldırıları, Brexit, Sovyetler Birliği gibi pek çok konuda kehanetleri var ve söylediği pek çok şey de doğru çıkıyor.

2025-2028 yılları arasında yeni bir enerji kaynağı oluşturulacak ve küresel açlık ortadan kaldırılmaya başlanacak. Venüs'e insanlı bir uzay aracı fırlatılacak. 2033'ten 2045'e kadar kutuplardaki buzullar eriyecek ve okyanus seviyelerinin yükselmesine neden olacak. Baba Vanga, vücut organlarının 2046 yılına kadar klonlanacağını ve bunun en kolay tedavi yöntemi olacağını öngördü. Vanga, 2072 ve 2086 yılları arasında sınıfsız, komünist bir toplumun gelişeceğini iddia ediyor. 2170'ten 2256'ya kadar, bir Mars kolonisinin nükleer bir güç haline gelmesi ve dünyadan bağımsızlık talep etmesi öngörülüyor.