Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



Aileler direniyor, terör örgütü PKK çözülmeye devam ediyor

Çocuklarını terör örgütünün elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti başlatan ailelerden biri daha yavrusuna kavuştu. Yaklaşık 6 yıl önce teröristler tarafından dağa kaçırılan İbrahim Halil Kadran, güvenlik güçlerine teslim olarak ailesi ile buluştu. Torununu bekleyen Halime Kadran, evladına kavuştuğu sırada baygınlık geçirdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-01-2020 14:00

Aileler direniyor, terör örgütü PKK çözülmeye devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiası ile 3 Eylül 2019’da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerden biri daha yavrusuna kavuştu. Dün akşam saatlerinde Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’na gelen 5 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristlerden birinin, HDP önünde oturma eylemi başlatan Halime Kadran’ın torunu İbrahim Halil Kadran olduğu belirlendi. Burada yapılan işlemlerin ardından İbrahim Halil Kadran, Diyarbakır’a sevk edildi.

“ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİME, SANA TEKRAR KAVUŞTUM”

Torununun teslim olduğu bilgisini alan Halime Kadran, kızı ile birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne geldi. Heyecanla torununun yolunu gözleyen Halime Kadran, İbrahim’in kapıda görünmesi ile birlikte kendisine koşup sarıldı. Heyecana fazla dayanamayan Kadran, yere düşüp kısa süreli baygınlık geçirdi. Torununu bir an olsun bırakmayan Halime Kadran, daha sonra torunu ile birlikte kameraların karşısına geçti. Burada torunuyla konuşan Halime Kadran, “İbrahim, oğlum bu sen misin, bu eller senin elim mi? Ayakkabıların neden bu kadar kirli, şükürler olsun rabbime, şükürler olsun sana tekrar kavuştum” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

EYLEMLERİNDEN 10 GÜN SONRA MUTLU HABERİ ALDILAR

Halime Kadran, torununu elini bir an olsun bırakmazken, İbrahim Halil Kadran, daha sonra ifadesine başvurulmak üzere sorgu odasına alındı.

Halime Kadran, 31 Aralık 2019’da oturma eylemine başlamış, evladının gelene kadar buradan ayrılmayacağını belirtmişti. Oturma eylemine 120’inci gününde katılan Halime Kadran, 10 gün sonra mutlu haberi almış oldu. İbrahim Halil Kadran, 2014 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde henüz 17 yaşındayken kandırılarak dağa kaçırılmıştı.

(Aydın Yorat - Murat Başal/İHA)







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI