Ataşehir escort Ankara escort
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort escort beylikdüzü
Bugun...



AB’de turizm yarıya indi

2020 yılında turizm, seyahat ve alınan diğer tedbirler kapsamında Covid-19 salgınından en çok etkilenen sektörler arasında yer alırken, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında turistik konaklama işletmelerinde geçirilen gece sayısı 2019 yılına oranla yüzde 52 düşüşle 1,4 milyar oldu.

facebook-paylas
Tarih: 26-03-2021 10:01

AB’de turizm yarıya indi

Medya takip kurumu Ajans Press’in, Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, turizm istatistikleri belli oldu. Böylelikle 2020 yılında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında turistik konaklama işletmelerinde geçirilen gece sayısı 2019 yılına oranla yüzde 52 düşüşle 1,4 milyar oldu. Bu rakama bakıldığında 2006 yılından bugüne en düşük seviyesinde olduğu kaydedildi. Geçen yıl bu durumdan en çok etkilenen ülkeler yüzde 70’i aşan düşüşle Kıbrıs, Yunanistan ve Malta olarak belirlendi. Ölçeğin diğer ucuna bakıldığında ise en az düşüşün yüzde 35 ile Hollanda ve Danimarka’da olduğu gözlendi.

Ajans Press, turizm ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl turizm ile alakalı basına 165 bin 341 haber yansıdığı tespit edildi. Covid-19 sebebiyle ülkemizdeki turizmde büyük oranda etkilenirken, 2020 yılında gecelik konaklama 95,3 milyon olurken, 2019 yılına oranla yüzde 54,9 düşüş yaşadığı kaydedildi. Ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı ise 15,9 milyon olurken, yüzde 69,2 gibi büyük bir düşüş yaşandığı gözlendi.

-İHA-







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI YUKARI